Opći uvjeti poslovanja internet trgovine Mediblink

Uvjeti poslovanja internet trgovine Mediblink sastavljeni su u skladu s važećim zakonima o zaštiti potrošača, važećim zakonima o elektroničkoj trgovini, važećim zakonima o zaštiti osobnih podataka i preporukama.

Internet trgovinom Mediblink upravlja Mediblink d.o.o., Gubčeva cesta 19, 8210 Trebnje, Slovenija.

Registracija

Kupnja u Mediblink online trgovini moguća je sa ili bez registracije. Registracija omogućuje korištenje usluge Moj račun, gdje korisnici uređuju svoje podatke i kanale obavijesti te imaju pregled svojih narudžbi.

Osobni podaci

Mediblink u internetskoj trgovini prikuplja i obrađuje sljedeće osobne podatke: prezime i ime, OIB, ulicu i kućni broj, grad, državu, GSM broj, korisničko ime (e-mail adresa) i lozinku.

Obrada i pohrana podataka

Uz danu privolu, korisnik dopušta Mediblinku obradu prikupljenih osobnih podataka kao voditelja zbirke osobnih podataka za potrebe obrade i realizacije online narudžbi i kupnje te rješavanja eventualnih problema prije i nakon obavljene online kupnje. Dobivene podatke Mediblink koristi i za potrebe uzorkovanja, anketiranja i statističke obrade podataka, utvrđivanja namjene proizvoda, prilagodbe ponude i segmentacije, istraživanja tržišta, informiranja o ponudi, novitetima i pogodnostima, slanja e-vijesti i ostalog promidžbenog materijala tvrtke Mediblink.

Tvrtka Mediblink može dobivene podatke obrađivati ​​za vlastite potrebe do prigovora ili opoziva privole zahtjevom za brisanjem osobnih podataka iz baze podataka, u suprotnom samo onoliko dugo koliko je to prijeko potrebno za postizanje svrhe za koju su podaci prikupljeni. Tijekom upravljanja osobnim podacima, pojedinac ima mogućnost uvida i ažuriranja podataka na korisničkom računu.

Individualna prava

Korisnik internetske trgovine može u svakom trenutku zatražiti od voditelja obrade osobnih podataka prestanak obrade gore navedenih podataka. Fizička osoba može od administratora zatražiti i ispunjenje sljedećih prava:

 • uvid u osobne podatke,
 • ispravak netočnih osobnih podataka,
 • ograničenja obrade,
 • brisanje,
 • prigovor,
 • automatizirano donošenje pojedinačnih odluka, uključujući i izradu profila.

Svaki zahtjev za ostvarivanje prava rješava se pojedinačno, upravitelj pojedincu dostavlja obrazložen odgovor u zakonski određenom roku.

Opći uvjeti vrijede od 6. prosinca 2021. godine do njihove izmjene ili poništenja.

Ukoliko se pojedinac ne slaže s informacijama o obradi osobnih podataka i objašnjenjem koje je dobio od Mediblink internet trgovine ili osobe ovlaštene za zaštitu osobnih podataka ili ako je prekoračen zakonom propisani rok za odgovor, može podnijeti pritužbu nadzornom tijelu. U Republici Sloveniji nadzorno tijelo je Informacijski povjerenik.

Više o zaštiti osobnih podataka možete pročitati na stranici Zaštita privatnosti.

Obavijest

Korisnik se također može pretplatiti na primanje e-biltena i odjaviti ih u bilo kojem trenutku putem poveznice u primljenim e-biltenima ili priopćenjem odjave putem kontakt forme.

Dostava

Dostava je besplatna za kupnju u vrijednosti od 50 € ili više. Pri kupnji do 49,99 € trošak dostave iznosi 4,49 €. Trošak dostave uključen je u kupoprodajnu cijenu kao posebna stavka.

Dostavu paketa vrši Hrvatska pošta koja će u većini slučajeva paket isporučiti sljedećeg radnog dana (na otocima i udaljenim mjestima unutar 48 h). Ako u trenutku isporuke niste prisutni na navedenoj adresi paket možete preuzeti u najbližem poštanskom uredu.

Iznimno se može dogoditi da naručenog proizvoda više nema na zalihi. U tom slučaju obavještavamo kupca najkasnije 3 radna dana nakon primitka vaše narudžbe.

Naručene proizvode dostavljamo na odabranu adresu koju navedete prilikom narudžbe (osobno preuzimanje nije moguće).

Narudžba i dostupnost proizvoda

U slučaju da naručene robe nema na zalihi i/ili je nije moguće isporučiti, o tome ćemo Vas obavijestiti najkasnije 3 dana od dana narudžbe. U slučaju plaćanja unaprijed za proizvod koji neće biti isporučen, također ćemo izvršiti povrat kupoprodajne cijene.

Metode plaćanja

Paket s naručenim proizvodima stići će na vašu adresu nakon plaćanja pouzećem prilikom preuzimanja pošiljke (samo na području Hrvatske).

Za pošiljke koje se šalju pouzećem dodatni trošak iznosi 1,33 €.

Valjanost ponude

Pri kupnji cijene vrijede u trenutku potvrde narudžbe. Sve cijene uključuju PDV. Cijene se mogu promijeniti bez prethodne najave do slanja narudžbe. Cijene se odnose samo na kupovinu u Mediblink internet trgovini i mogu se razlikovati od redovnih cijena. Zadržavamo pravo izmjene tehničkih opisa i konfiguracija bez prethodne najave.

Objašnjenje cjenovnih pogodnosti:

 • AKCIJSKA CIJENA - Cijena koju plaća svaki kupac. Ukoliko proizvod nema akcijsku cijenu, kupac plaća redovnu cijenu.

Povlačenje ugovora

Potrošač ima pravo odustati od ugovora sklopljenog na daljinu, odnosno od kupnje putem interneta, bez navođenja razloga u roku od 14 dana.

Rok za odustajanje istječe 14 dana od dana kada potrošač fizički uđe u posjed robe ili je u ime potrošača stekne treća osoba koja nije prijevoznik i koju potrošač odredi za tu svrhu, ili, u slučaju djelomične isporuke pojedinačnih komada robe iz jedne narudžbe, rok istječe 14 dana od dana kada potrošač fizički preuzme posljednji komad robe ili ga u ime potrošača stekne treća osoba koja nije prijevoznik i koje je potrošač odredio za tu svrhu. Pogledajte stranicu Zamjene i povrati za više informacija.

Stvarna greška

Greška je stvarna:

 • ako proizvod nema svojstva potrebna za njegovu normalnu uporabu ili promet;
 • ako proizvod nema svojstva potrebna za određenu namjenu za koju ga kupac kupuje, a koja je prodavatelju bila poznata ili je trebala biti poznata;
 • ako proizvod nema svojstva i svojstva koja su izričito ili prešutno dogovorena ili propisana;
 • ako je ponuditelj isporučio proizvod koji ne odgovara uzorku ili modelu, osim ako je uzorak ili model prikazan samo radi obavijesti.

Prikladnost proizvoda za uobičajenu uporabu procjenjuje se u usporedbi s običnom robom iste vrste i uzimajući u obzir sve izjave prodavatelja o karakteristikama robe koje je dao prodavatelj ili proizvođač, posebno putem oglašavanja, prezentacije proizvoda ili indikacije na samu robu. Pogledajte stranicu Zamjene i povrati za više informacija.

Pritužbe

Mediblink poštuje primjenjive zakone o zaštiti potrošača i čini sve kako bi uspostavio učinkovit sustav rješavanja pritužbi. Prigovor možete podnijeti putem kontakt forme ili pisanim putem na adresu prodavatelja: Golia d.o.o., Ul. Vrbik XI 3, 10000 Zagreb, Hrvatska. Žalbeni postupak je povjerljiv.

Prodavatelj će se potruditi da eventualne sporove riješi mirnim putem. Ukoliko se spor ne riješi mirnim putem, za rješavanje svih sporova između prodavatelja i kupca nadležan je sud u mjestu najbližem sjedištu davatelja.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

Sukladno zakonskim normama Mediblink d.o.o. ne priznaje niti jednog pružatelja usluga izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova nadležnim za rješavanje potrošačkog spora koji potrošač može pokrenuti sukladno Zakonu o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova.

Mediblink d.o.o., koji kao ponuđač roba i usluga omogućuje internetsku trgovinu na području Republike Hrvatske, na svojoj web stranici objavljuje elektroničku poveznicu na platformu za online rješavanje potrošačkih sporova (SRPS). Platforma je uključena i dostupna potrošačima na elektroničkoj poveznici https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR.

Arhiviranje ugovora

Ugovor sklopljen između kupca i prodavatelja arhivira se na adresi Golia d.o.o., Ul. Vrbik XI 3, 10000 Zagreb, Hrvatska. Ugovori i kopije računa čuvaju se na istoj adresi. Kupac može dobiti primjerak na zahtjev putem kontakt forme.

Slike su simbolične.

Zagreb, 6. prosinca 2023