Zaštita privatnosti

Mediblink internet trgovina prikuplja sljedeće podatke: ime i prezime, e-mail adresu, kontakt telefon, primarnu adresu i adrese za dostavu, vrijeme i datum registracije i arhivu komunikacije s Mediblink internet trgovinom te ostale podatke koje korisnik unese. Prilikom registracije u internetsku trgovinu Mediblink ne odgovara za točnost podataka koje korisnik unese.

Svrha obrade osobnih podataka

Korištenjem Mediblink internet trgovine korisnik se slaže s važećim Općim uvjetima Mediblink internet trgovine. Korisnik može redovito pratiti sve promjene općih uvjeta poslovanja te posljedično način i svrhu obrade prikupljenih osobnih podataka.

Mediblink internet trgovina prikupljene osobne podatke obrađuje isključivo u svrhu ispunjenja narudžbe (slanje ponuda, računa i ostalih informacija vezanih uz narudžbu) i ostale potrebne komunikacije s korisnikom.

Voditelj obrade osobnih podataka također može koristiti prikupljene osobne podatke za proučavanje kupovnih navika pojedinaca u svrhu izravnog i ciljanog marketinga. Korisnik u svakom trenutku može pisanim putem zatražiti da voditelj obrade trajno ili privremeno prestane koristiti osobne podatke u svrhu izravnog marketinga.

Registracija

Administrator do otkaza koristi unesene podatke korisnika za obradu narudžbe korisnika, analizu korisničkog iskustva za potrebe poboljšanja, te marketinške analize, što će omogućiti pripremu odgovarajućih ponuda i unapređenje procesa prodaje. Podaci se također mogu koristiti za remarketing. Registracija korisniku olakšava praćenje prošlih kupnji i skraćuje proces kupnje. Internetska trgovina Mediblink čuva podatke do otkaza ili odjave u skladu sa hrvatskim i europskim zakonodavstvom o zaštiti osobnih podataka. Korisnik se u svakom trenutku može odjaviti klikom na gumb "Odjava" u primljenom e-mailu.

U slučaju da korisnik želi izbrisati korisnički račun, poruka poslana putem kontakt forme mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime korisnika, adresu i e-mail adresu s kojom se korisnik registrirao; poruka mora biti poslana s e-mail adrese kojom je korisnik registriran kao registrirani član i sadržavati zahtjev za brisanje.

Prava korisnika

Korisnik može u svakom trenutku zatražiti da ga se upozna s osobnim podacima koje voditelj obrade obrađuje, ograničiti obradu, brisati, ispraviti ili prenijeti podatke, prigovoriti obradi te podnijeti prigovor Povjereniku za informiranje. Sva pitanja vezana uz zaštitu osobnih podataka i korištenje Mediblink internetske trgovine korisnik može uputiti putem kontakt forme.

Osiguravanje sigurnosti podataka

Podaci koje korisnik dostavi putem obrazaca u internetskoj trgovini Mediblink ili na drugi način (putem e-maila, telefona i sl.) su povjerljivi i tretiraju se u skladu s važećim hrvatskim i europskim zakonodavstvom. Administrator pažljivo štiti osobne podatke i sprječava njihovu zlouporabu. Osobni podaci koristit će se samo u svrhe za koje je korisnik dao privolu. Pristup osobnim podacima iz Mediblink internet trgovine imaju samo ovlaštene osobe (zaposlenici, ugovorni partneri) s kojima Mediblink ima sklopljene odgovarajuće ugovore o zaštiti i obradi osobnih podataka.

Podaci koje korisnik povjeri voditelju su povjerljivi. Internetska trgovina Mediblink ih ne prosljeđuje trećim neovlaštenim osobama. Osobni podaci mogu se proslijediti partnerima od povjerenja ili zakonom ovlaštenim institucijama, sukladno važećem Zakonu o zaštiti osobnih podataka i Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.

Podaci se mogu proslijediti:

-          tvrtki za obradu podataka i informacijske usluge koja osigurava nesmetan rad internet trgovine i njezina poboljšanja (hosting na serveru, poboljšanje korisničkog iskustva, navigacija, e-mail marketing, ...);

-          marketinškim agencijama u svrhu remarketinga;

-          tvrtkama koje osiguravaju nesmetan proces kupnje (dostavne službe i sl.), ali samo u mjeri potrebnoj za uspješno izvršenje narudžbe;

-          ovlaštenim institucijama, ako je propisano zakonom (sud, inspekcija i dr.).

Svi partneri koji imaju pristup osobnim podacima obvezuju se na povjerljivost u skladu sa hrvatskim i europskim zakonodavstvom.

Suglasnost i razdoblje čuvanja

Korištenjem internet trgovine korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže s uvjetima povjerljivosti podataka i načinom korištenja podataka od strane Mediblink internet trgovine.

Mediblink internetska trgovina čuva podatke do otkaza, odjave ili zahtjeva za brisanjem u skladu sa hrvatskim i europskim zakonodavstvom, odnosno dok se ne postigne svrha za koju su podaci prikupljeni ili dalje obrađeni.

Voditelj obrade osobnih podataka je Mediblink d.o.o., Gubčeva cesta 19, 8210 Trebnje, Slovenija.

Sva pitanja o privatnosti i obradi osobnih podataka možete uputiti putem kontakt forme.